Китайската кухня е обичана от всички поколения. Децата с удоволствие хапват китайски спагети и пилешки хапки в сладко-кисел сос, възрастните пък харесват пикантни свински хапки и всички изяждат до последното зрънце крехкия ароматен ориз в чинията си.

Съседът на вилата ми даде да опитам шишчетата му с дробчета! Няма такава вкусотия


Приготвянето на ястия по китайски рецепти у дома не е никак трудно. Вижте как да си направите свински късчета с екзотичен азиатски привкус:

Необходими продукти:

500 г крехко свинско месо

1 ч.л. джинджифил

2 с.л. соев сос

2-3 скилидки чесън

2 бр. червени чушки

2 с.л. нишесте

1 с.л. сусам

3-4 с.л. олио

сол, черен пипер

2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на тънки ивички и го мариновайте в соев сос, счукан чесън, джинджифил. Чушките се изчистват и нарязват на тънки ивички. Разтворете нишестето в 50 мл вода и 1 с.л. соев сос. В уок или дълбок тиган загрейте олиото. Сложете маринованото месо и запържете за 2-3 минути. Добавете лимоновия сок, черния пипер и чушките. Пържете до готовност на месото.

След това изсипете нишестето и сусама. Гответе до сгъстяване на соса. Поднесете със сварен ориз.