Необходими продукти:

4 свински крачета, свински уши и опашка
1 глава лук
2 глави чесън + 2 с.л. счукан чесън
2 моркова
½ глава целина
2 броя дафинов лист
сол
2 яйца
2 - 3 с.л. оцет
Начин на приготвяне:

Измийте добре свинските крака, уши и опашка, сложете ги в дълбока тенджера и ги залейте с вода. Прибавете разрязан на 2 лук, скилидките на 2 глави чесън (почистени), нарязани на едро моркови, целината и дафиновите листа.

Няма такава вкусотия: Задушено зеле с пилешки гърдички

Когато чорбата заври, прибавете сол на вкус. Щом свинското омекне напълно се изважда, отделя се от костите и се нарязва на късове. Бульонът се прецежда и в него се връщат крачетата, ушите и опашката.

Оставя се да заври отново, маха се от котлона и се оставя леко да се охлади. Пача чорбата се застройва с разбитите яйца с оцета. Прибавя се и 2 с.л. счукан чесън (по желание).