Ще си оближете пръстите и ще искате още и още от тези кюфтета на шиш!
Гостите няма да искат да си тръгнат от трапезата ви с тази рецепта
500 гр. агнешка или телешка кайма
1 скилидка чесън, фино настъргана
1 малка главалук, настърган
2 с. л. магданоз, нарязан
2 с. л. мента, ситно нарязана
1 ч. л. кимион
½ ч. л. бахар
½ ч. л. черен пипер
2 ч. л. червен пипер
2 с. л. шамфъстък, нарязан
2 с. л. зехтин
сол на вкус
8 по-големи стръка розмарин или дървени шишчета
100 мл. олио за пържене
Начин на приготвяне
1. Каймата се омесва добре с всички съставки. С мокри ръце се оформят 8 топки.
2. Клончетата розмарин се изчистват от листата в основата. Около тях се притиска кайма.
3. Кюфтета се изпържват до златисто в загрятата мазнина. Сервират се горещи.
Последвайте ни
0 Коментара: