Името на мегапопулярния кубински коктейл идва от mojo, което на Карибите означава сос с цитрусов сок. Затова използването на съставките на мохито за марината не бива да ни учудва, а само да ни кара да тръпнем в очакване на печените крилца, пише Menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

4 стръка мента
70 мл. бял ром
1 ч. л. кора от лайм, фино настъргана
70 мл. сок от лайм
3 с. л. кафява захар
12 пилешки крилца
1 лайм, нарязан на резени за сервиране
за гарниране:
1 авокадо
 зелена салата
 чери доматчета
2 с. л. червен лук, нарязан на тънки полумесеци
1 с. л. зехтин

Начин на приготвяне

1. 
Смесват се стръкчетата мента, ромът, кората и сокът от лайм, ½ ч. л. морска сол и захарта. Разбъркват се и 40 мл от течността се отделят за дресинг на салатата.

2. Крилцата се срязват на две при ставата, измиват се, подсушават се и се слагат в стъклена купа. Разбъркват се добре с маринатата, купата се покрива с капак или фолио и се слага в хладилника да се маринова поне 40 мин.

3. Крилцата може да се изпекат на барбекю, като се мажат от време на време с маринатата, или всяко да се увие в алуминиево фолио, да се сложат в тавичка и да се пекат във фурна загрята на 200° С около 20 мин. Фолиото се отстранява и ако не са се зачервили, се допичат в тавичката до приятен карамелен цвят още 10 - 15 мин.

4. За гарнитурата авокадото се обелва, нарязва се на резени, разбърква се с накъсаната зелена салата, доматчетата, лукът и запазения дресинг, разбъркан със зехтина.

5. Крилцата се поднасят със салатата и резенчетата лайм.