Щом опитате този сладкиш, веднага ще ви стане любим
яйца – 3 броя
брашно – 1 1/2ч.ч.
грис – 1 1/2 ч.ч.
захар – 1/2 ч.ч.
кисело мляко – 1 1/2ч.ч.
олио – 1/2 ч.ч.
бакпулвер – 1 пакетче
ванилия – 1 прахче
орехи – 1/2 ч.ч. натрошени
вода – 4 ч.ч., за сиропа
захар – 2 ч.ч.
ванилия
лимони – настъргана кора от 1 лимон
кайсии – няколко отцедени, от компот
кокос – стърготини, за поднасяне
* мерки и количества
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта до побеляване, прибавете олиото, а след него и киселото мляко. Разбъркайте добре и постепенно добавете брашното с бакпулвера и гриса.
Щом сместа се хомогенизира сипете ванилията и разбъркайте с орехите. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава. По желание сложете отгоре няколко отцедени кайсии от компот. Сложете сладкиша да се пече в предварително загряна на 180 градуса до зачервяване.
Смесете в съд на котлона водата, захарта, ванилията и настърганата лимонова кора. Оставете сиропа да поври за 10 минути. Оставете го да се охлади напълно.
Залейте готовия и още горещ сладкиш със студения сироп и го върнете отново във вече изключената фурна за около 5 минути. След това го извадете и оставете да се охлади. Нарежете на парчета и поднесете с кокосови стърготини.
Последвайте ни
0 Коментара: