Сполучлива идея за утрешната трапеза
агнешко месо - 1 кг
сол - на вкус
червен пипер - 1 с.л.
черен пипер - 1 ч.л.
олио - 50 мл
Начин на приготвяне
Агнешкото месо се нарязва на порции, така по-добре се изпича. Смесват се олиото, червеният, черният пипер и солта.
Всяко парче се намазва добре с получената паста, като се натрива. Нарежда се в тава, сипва се два пръста вода.
Покрива се с фолио и печем в загрята фурна за два часа. Колкото по-бавно се пече, по-крехко става.
Сваля се фолиото и запичаме още малко за златиста коричка. Поднасяме с дроб сарма, зелена салата или ориз.
Върви както с червено вино, така и с биричка.
Последвайте ни
0 Коментара: