От парче свинско месо могат да се правят не само пържоли или котлети. Ето го нашето доказателство днес -  свинско печено със зеленчуци , увито в бекон.

Това ястие изглежда наистина празнично, а вкусът му е божествен!

Беконът дава на месото уникален вкус и го прави много сочно. А зеленчуците перфектно допълват свинското. Пригответе това ястие и ще видите, че определено е един от най-добрите начини за печено свинско.

Съставки:

  • 500 гр. свински гърди
  • 1 домат
  • 1 глава лук
  • 100 гр. кашкавал
  • 3 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • 200 гр. бекон
  • черен пипер на вкус

Приготвяне:

  • Обелете лука и го нарежете на тънки филийки. Нарежете доматите.
  • Нарежете кашкавала на тънки филийки.
  • Счукайте чесъна.
  • Измийте месото и го подсушете. Направете разрези с нож, така че да се получи един вид акордеон.
  • В разрезите поставете кубчета зеленчуци и резен кашкавал. Натъркайте цялото парче месо със смес от черен пипер, сол и чесън.
  • Увийте месото с резени бекон и вържете здраво с конец.
  • Поставете месото в тавичка, покрийте с фолио и го пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час.