Тази рецепта за пържоли е легендарна, няма по-вкусно нещо!
4 броя пилешко филе
2 броя яйца
100 грама краве масло
400 грама слънчогледово олио
галета
връзка магданоз
сол на вкус
черен пипер на вкус
Получаване:
Накълцайте магданоза. В купа смесете маслото с магданоза. Увийте маслото в найлоново фолио и поставете във фризера за 20-30 минути. Пилешкото филе разтворете с остър нож, за да се получи правоъгълник и леко начукайте. На ръба на филето поставете парчета замразено масло. Увийте филетата така, че маслото да остане в тях. Леко разбийте яйцата и добавете сол, натопете котлетите в сместа от яйце.
След това отъркаляйте в галета. На два пъти повторете процедурата. В дълбок тиган нагрейте слънчогледово олио и изпържете филетата, като ги обръщате от време на време, докато покафенеят от всички страни. Олиото е необходимо да покрие месото изцяло или поне наполовина.Готовите котлети украсете с доста зеленина. Като гарнитура са подходящи пържените картофи с лук или картофеното пюре.
Последвайте ни
0 Коментара: