Тиквата е вкусна не само печена и сладка. Тя е чудесен плод, който много лесно се използва в солената кухня, както ще разберете, когато направите тези апетитни филийки, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

200 г катък
2 с. л. белени тиквени семки, запечени
2 с. л. магданоз, ситно нарязан, по желание
200 гр. тиква
2 с. л. брашно
 олио
½ франзела


Начин на приготвяне

1. 
Катъкът се разбърква с нарязаните тиквени семки и магданоза.

2. Тиквата се настъргва на едро ренде, разбърква се с брашното и се слага да се изпържи до златисто в съд, в който е сгорещено 4 см олио. Слага се да се отцеди върху кухненска хартия.

3. Франзелата се нарязва на тънки филийки и се запича в тостер или във фурната.

4. Филийките се поднасят, намазани с катъка и гарнирани с тиквата.