Тези нетрадиционни палачинки са по-вкусни от всичко, което сте яли до момента
Всички казват, че дебелината на палачинката е показател за умението на готвача, който ги е приготвил. Колкото по-тънки са те, толкова по-трудоемка е работата им.
Изключение прави само американската палачинка, макар че вече навлезаха и катмите и гофретите, които също не са много тънкиКак да правят палачинки знаят всички, нали? Ще бъдат с пшенично, овесено или пък царевично брашно или може би без? "Сега ще ви дадем една доста различна рецепта от класическата за палачинки, за да опитате нещо ново и определено много вкусно
Палачинките от грис са доста различни. В нашата рецепта няма мая, така че палачинките са тънки и мекички, идеално стават и за пълнене.
Необходими съставки:
грис 230 g
прясно мляко 550 мл
яйце 3 бр.
захар 2 супени лъжици
сол 0,5 ч.л.
бекон 100 g
телешка кайма или месо 300 g
лук 1 бр.
олио 2 супени лъжици
Черен пипер на вкус
Как да си ги приготвите:
Прекарайте месото през месомелачка заедно с лука и бекона, ако пък сте влезили готова кайма, няма да ви се наложи това действие. След това го запържете на средна степен на котлона за 20 минути, докато стане готово. Не забравяйте да сложите сол и пипер.
Разбийте яйцата със сол и захар. Добавете гриста, разбъркайте и оставете да се надуе за 15 минути, пише zajenata.bg.
Изсипете млякото в тестото и го разбъркайте. След това изсипете тестото в блендер и разбийте до хомогенна консистенция. Тестото е готово, можете да започнете да пържите палачинките в хубаво затоплен тиган.
След като направите палачинката сложете я в тавичка и изсипете пълнежа с месото и завийте. След това намаслете хубаво и изпечете във фурната за 15 минути на 180 градуса.
Пълнежът може да бъде с всичко: гъби, сирене, извара, шунка, кашкавал, сладко. За тестото използвайте само най- пресните яйца.
Ако рецептата ви е харесала, споделете я с приятелите си!
Последвайте ни
0 Коментара: