Тези пухкави, сочни и ароматни кюфтенца по селски ги правя от години по рецептата на моя дядо! Всички ги обожават!
Предлагаме ви рецептата за кюфтета по селски. Много сочни и с най-ароматните подправки.
Веднъж да ги хапнете и ще видите за какво чудо става дума. А и не са никак трудоемки.Трябват ни 700 грама кайма смес, две лъжици галета, две лъжици брашно, четири яйца, една филия хляб, една глава лук, четири скилидки чесън, един стрък магданоз, един стрък копър, сол на вкус.
Първо трябва да си нарежем на много ситно всички изброени пресни подправки и зеленчуци. Филията хляб я накисваме във вода, докато омекне.
Взимаме една голяма купа и в нея омесваме хубаво каймата с подправките и с яйцата. Прибавяме към нея нарязания лук и намачкания чесън, а накрая слагаме вътре и накиснатия вече хляб.
Пресяваме после брашното с галетата, за да се смесят хубаво. След като сме омесили каймата, от нея си правим с ръце малки кюфтенца. Всяко едно от готовите кюфтенца го овалваме в сместа от брашното и галетата.
Загряваме си на котлона мазнина за пържене и в нея изпържваме кюфтенцата по селски, докато придобият онзи апетитен златист цвят. Щом са напълно готови, ги сервираме с гарнитура по наше си желание.
Вървят идеално с някаква свежа салата, но може да ги поднесете и с картофено пюре, пюре от зеленчуци или просто запечени картофки. Пръстите ще си оближете с тях, това ви го гарантираме.
Пожелаваме Ви добър апетит и да Ви е много вкусно на всички!
Последвайте ни
0 Коментара: