Вкусни, сочни, апетитни и ароматни! Не се колебайте, а мятайте на скарата тези кюфтенца
1 кг. кайма, смес от по-тлъсто свинско и телешко месо (2:1)
200 гр. лук
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
черен пипер
100 мл. вода
1 щипка захар
сол
Начин на приготвяне
1. Двата вида лук и магданозът се нарязват на ситно и заедно с останалите подправки и водата се прибавят към каймата. Каймата се омесва много добре, докато стане на конци.
2. Оформят се кюфтета и се пекат на скара.
ИДЕЯ: Поднасят се гарнирани с пържени картофи, салата от зеле и моркови и лютеница, в която има праз, лют пипер и канела.
Последвайте ни
0 Коментара: