Добре че сме се научили да отглеждаме трайни зеленчуци като кореноплодните, за да не разчитаме на безвкусните и скъпи домати и краставици за малко свежест през зимата, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
200 гр. целина, едро настъргана, или 2-3 стръка селъри, нарязани на кръгчета
2 зелени ябълки, нарязани на кубчета
200 гр. земни ябълки, обелени и нарязани на тънки кръгчета
1 бяла ряпа, нарязана на тънки кръгчета
1 ч. ч. китайско зеле, фино нарязано
200 гр. червено грозде, срязано на половинки, по желание
100 гр. запечени орех и, едро нарязани
 зърна нар за гарниране
за дресинга:
1 с. л. мека горчица
100 мл. растително олио
1 ч. л. нарязан пресен или щипка сушен тарос
1 щипка кора от лимон
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. мед
1 щипка смлян черен пипер
½ ч. л. сол

Начин на приготвяне
1.
Веднага след като се нарежат, целината, ябълките, земните ябълки и ряпата се слагат в купа с ледена вода и 1 с. л. лимонов сок, за да не потъмнеят. Преди да се обърка салатата, се отцеждат и се подсушават добре.
2. Разбъркват се с китайското зеле и гроздето.
3. За соса се разбиват заедно всички продукти. Подправя се, ако има нужда, с още сол, черен пипер и лимонов сок. Разбърква се с продуктите.
4. Поръсва се орехите и зърната нар и се поднася.