Необходими Съставки

картофи – 500 г сварени и обелени

зелен лук – 2 стръка

домати – 2 бр. големи

брашно – 60 г

черен пипер

сол

масло – 15 г

олио – за пържене

* мерки и количества


Начин на приготвяне

Предварително сварените и обелени картофи настържете на ренде в купа. Към него добавете скълцания ситно лук, предварително попарените, обелени и ситно нарязани домати и объркайте всичко заедно с брашното, разтопеното масло, сол, черен пипер. Объркайте гладко тесто.

Разточете го на кора с дебелина около 1.5 мм. От нея изрежете колелца /7 см диаметър/ с помощта на чаша или каквото имате под ръка.

Загрейте добре олио и изпържете картофените кюфтета до апетитно зачервяване.

Ако сте се справили, кюфтенцата ви ще са меки отвътре и хрупкави на повърхността.