Възродете любовта към картофите и забравете за традиционните скучни ястия с тях с този шедьовър
Картофите са най-достъпните и любими зеленчуци, изпод ръцете на опитни домакини в различни интерпретации: пържени, варени, задушени, печени във формата на картофени палачинки или кюфтета, както и за салатка и пюрета. И ако мислите, че не можете да изненадате никого с картофено ястие, ние ще ви разубедим!
Това ще стане вашето любимо ястие! Бързо, лесно и най-важното всички съставки са на разположение и могат да бъдат намерени във всяка кухня. Това е толкова вкусно, че една порция няма да бъде достатъчна, пише zajenata.bg.
Картофи по португалски
Картофите, изпечени по такъв необичаен начин, се втурнаха към нас от Португалия. В ресторантите там се сервират като странично ястие за месо, риба и дори морски дарове. Но всъщност това ястие е толкова невероятно, че е напълно достатъчно и само по себе си.
Необходими съставки:
8 картофа
30 г масло
2 ч.л. розмарин
4 скилидки. чесън
40 мл зехтин
сол на вкус
Оригиналната рецепта предполага използването на млади картофи , но това не е необходимо, можете да вземете картофи с тънка кожа - във всеки случай, то ще бъде необичайно вкусно!
ПОДГОТОВКА
- Картофите са добре измити и сварени. След това го оставете настрана и изчакайте да се охладят.
- Сега най-интересното! Всеки картоф трябва да бъде леко натиснат с лъжица. Картофите трябва да се счупят, но в никакъв случай не да се разпаднат.
- Във формата за печене на картофи, полейте зехтин. Нарежете скилидките с чесън и ги разпределете равномерно на дъното на купата.
- Натиснете картофите под формата на пукнатина, поръсете със сол (препоръчваме да използвате морска сол) и поръсете с розмарин. Розмаринът е по-добре да е пресен, но можете да го използвате и като суха подправка.
- Нарежете маслото на кубчета. Поставете 1-2 кубчета за всеки картоф и, ако е необходимо, допълнително полета с малко количество зехтин.
- Загрейте фурната до 180-200 ° С. Печете картофите, докато хванат златиста коричка. Готово! Сервирайте това необичайно ястие, напоявайки с ароматно масло.
Между другото, няма да имате нужда от други подправки като червен пипер или черен пипер. Розмаринът и чесъна дават уникален вкус! Е, ако сте фен на зелен лук, не забравяйте да поръсите готовото ястие с него. Ароматните картофи с кожичка , ще послужат като отлична гарнитура за всяко месо или риба и, между другото, сама по себе си е самодостатъчно и задоволяващо ястие.
Последвайте ни
0 Коментара: