Задължително трябва да опитате тези топли хрупкави хапки, вкусът им е приказен
500 гр. бутертесто
1 яйце
1 топка моцарела
10 чери доматчета
1 жарено или пушено пилешко бутче, по желание
100 гр. сирене чедар
Начин на приготвяне
1. Бутертестото се намазва с разбитото яйце и се навива на стегнато руло. Замразява се 2 часа. Нарязва се на много тънки кръгчета. Слагат се върху хартия за печене и се поставят в загрята фурна на 200˚ С, докато се зачервят. Основите за хапките ще бъдат още по-хрупкави, ако се изпекат, притиснати между две тави.
2. Върху всяко кръгче се поставя по парченце моцарела, резенче домат, малко пилешко месо и се поръсва с настърганото сирене. Слага се за няколко минути във фурната на 180˚ С, докато се стопи сиренето.
Последвайте ни
0 Коментара: