Вероятно се притеснявате, че през ваканциите, особено през дългата лятна, децата ви "губят ритъм" с английския - няма уроци, не го упражняват на живо и наученото започва да избледнява. Те пък искат да карат ваканцията си на воля всеки ден и се притесняват да не им пресечете удоволствията "с някое учене". Решението е LuckyKids - и децата ще бъдат много доволни, и вие.
Там те ще си карат чудесна ваканция с много игри и забавления, а в същото време  ще развият уменията си по четене, писане, разбиране и граматика на английския език. LuckyKids е летен детски международен лагер в Банско с обучение на английски за деца от 5 до 14 години. Необходимо е начално до средно ниво на владеене на езика. На практика обучението по английски в лагера е денонощно, защото децата общуват само на английски език - и с преподавателите в школата, и с аниматорите и инструкторите, които организират игрите и забавленията, и помежду си. Така освен целенасоченото обучение, всекидневните житейски ситуации се случват в англоезична среда, което ускорява естественото, живо, трайно и практично усвояване на езика. Самите преподаватели са от англоезични страни - английският им е роден и имат богат опит в съвременните методи за работа с деца. В този лагер на английски не се "наливат знания".


 
По специално разработена учебна програма се използват казуси, подходящи за възрастта и нивото на владеене на езика, които подтикват децата към творчество: да търсят и намират решения, сами да откриват знанието. Това засилва интереса им, увлича ги, те се включват активно и с желание. Дори разделянето на групи е като на игра, но с важен резултат. Децата възприемат групата като отбор, в който се включват със свой принос: учат се да работят в екип, като развиват чувство за принадлежност и съпричастност към общата цел, правят презентации, обменят опит, което пък ги учи на бърза адаптация в нова среда. За това допринасят и организираните забавления и развлечения с използване на английски - с обогатяването на речника и развиването на уменията за общуване на чужд език. На практика езиков лагер LuckyKids e аналог на лятното чуждоезиково обучение зад граница и се провежда по методите на най-добрите световни практики.

За условията в детски лагер LuckyKids е достатъчно да кажем, че той е базиран в апартхотел Лъки Банско, специално проектиран и изграден, за да приютява деца - нечупливи стъкла, мокетни подови настилки, без остри ръбове, на разположение са всички удобства и комфортът на петзвездния хотел. Накратко - апартхотел Лъки Банско отговаря на всички условия за организирането на детски лагери по съвременните стандарти. Съотношението брой възрастни към брой деца е 1:5, което дава възможност за безопасно протичане на всички дейности. Лагеруващите деца са настанени на отделен етаж от хотела, на който са и аниматорите, с цел да се опази сигурността на децата по време на престоя им в стаите, както и през нощта. Всъщност с децата постоянно има добре обучен персонал:  за всички дейности, които се извършват на територията на лагера - плуване, езда, колоездене, разходки в планината, са осигурени квалифицирани треньори, спасители, инструктори, планински водачи, има медицинско лице. А докато плуват, например, ги наблюдават трима души - спасител, учител и аниматор. Ето, че говорейки за удобствата и безопасността в лагера, казахме голяма част от забавленията, но които децата ще се наслаждават.  Тук трябва да прибавим стрелба с лък,    живопис, крикет,   бейзбол,    пейнтбол, разходки в планината, драма,  екскурзии и др. Вечерите пък са запълнени със занимания за почивка, опознаване  и сприятеляване:    лагерен огън, караоке, дискотека, филмова вече, гала вечер…

Нали ви казахме - и децата, и вие ще сте много доволни! Просто изберете какъв курс да резервирате - 7 или 14-дневен.