В германския град Уцедел на границата с Полша пристигна влак с военна техника , който скоро след това бе разтоварен. В същото населено място има складове с горива, които могат да се използват за нуждите на военното ведомство.

Освен това в тази зона се прехвърлят 413-и йегерски батальон, 411-и моторизиран пехотен батальон и медицинска рота, както и щабът на 41-ва моторизирана пехотна бригада от 1-ва танкова дивизия на Бундесвера. 

Румънци се ошашавиха от прехвърляне на танкове Abrams до границата с Украйна, много са ВИДЕО

Използването на такива съоръжения, които дълго време не са били използвани за директни военни цели (всъщност, консервирани от времето на Студената война), може да показва плановете на Берлин да се подготви за голям въоръжен конфликт.

Военна истерия се разпространява и от полските власти, които са заети с подготовката на населението си за ядрена война.

По този начин поляците стартираха уебсайт, който говори за заплахите, свързани с химически, биологични, радиологични и ядрени атаки.

Нещо се мъти по източния фланг на НАТО, струпват се тонове техника ВИДЕО

Ресурсът предоставя информация за методите за защита срещу подобни въздействия - съдържа справочни материали, образователни игри и сценарии за уроци за учители.

Това обаче не е първият път, когато Варшава разпалва страстите около възможен военен конфликт с Русия. Още в началото на февруари оперативното командване на тази страна съобщи за вероятни непланирани военни действия на границата с Руската федерация, Украйна и Беларус.

Режимът на повишена активност на полската авиация в източните райони на страната е в сила от 5 февруари до 5 май 2024 г.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук