През нощта руските войски атакуваха територията на Украйна с няколко типа ракети и ударни безпилотни летателни апарати Shahed-131/136. Това предава "Фокус", позовавайки се на РБК-Украйна и съобщение в Telegram канала на ВВС на страната.

Пояснява се, че руснаците са изстреляли зенитна управляема ракета С-300 от Ростовска област, управляема авиационна ракета Х-59 от Белгородска област, както и четири крилати ракети Х-22 от Ростовска област и 19 ударни дрона от Приморско-Ахтарск.

В резултат на бойната работа на силите за противовъздушна отбрана на Украйна са унищожени управляемите авиационни ракети Х-59 в района на Полтава, както и 13 от 19-те БпЛА в Харковска, Днепропетровска, Запорожка и Донецка област.

В отблъскването на въздушното нападение са участвали зенитно-ракетни подразделения, мобилни огневи групи и средства за радиоелектронна борба на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

В късните часове на вторник руската армия отново насочи Shahed-131/136 по територията на цяла Украйна. По данни на ВВС в района на Днепропетровск са били забелязани няколко групи дронове.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук