По време на вчерашната иранска атака щети бяха нанесени на авиобазата Неватим в Израел, но според информация от пресслужбата на Израелските отбранителни сили (IDF) щетите са незначителни.

Представители на IDF съобщиха, че благодарение на ефективната работа на израелските военновъздушни сили и подкрепата на стратегическите съюзници е било възможно да бъдат свалени всички безпилотни летателни апарати и крилати ракети, насочени срещу Израел извън страната.

Информацията за незначителни материални щети по инфраструктурата се потвърждава от данни от сателитни снимки, получени от журналисти, предават световни медии.

На изображенията се виждат три ударни точки.

По-рано експерти съобщиха за 7 точни удара на хиперзвукови ракети по авиобаза в пустинята Негев, но тази информация не беше потвърдена.

Няколко балистични ракети обаче успяха да преодолеят системата за противовъздушна отбрана и избухнаха в непосредствена близост до пистата на авиобазата Неватим.

Въпреки това щетите по инфраструктурата на базата са минимални и след кратък период от време инженерните служби на ВВС са извършили необходимия ремонт. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук