"Украинските войски загубиха повече от 125 хиляди души по време на шестмесечното контранастъпление". Това съобщава министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу на конферентна връзка с ръководството на руските въоръжени сили.

"За шест месеца на т. нар. контранастъпление врагът загуби над 125 хиляди души и 16 хиляди единици различни оръжия. Групи от руски войски нанасят ефективни и силни огневи щети на украинските въоръжени сили. В резултат на това украинските способностите са значително намалени“, е заявил армейският генерал.

"Руските подразделения в зоната за специална военна операция са разширили зоните за контрол във всички направления", е добавил Шойгу, пише "Фокус".

Той е подчертал, че (рускоте) войски ще продължат да водят активна отбрана и да повишават бойния си потенциал, като имат предвид натрупания опит.

"През изминалия месец особено са се отличили части от 810-та бригада на морската пехота, 150-а мотострелкова дивизия, 4-та, 15-та, 114-та и 123-та мотострелкови бригади", е допълнил Шойгу.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук