Руските войски увеличават интензивността на обстрела на Часов Яр в Донецка област и да "изравняват“ града "със земята“. Това заяви съоснователят и анализатор на DeepState Роман Погорели в коментар за "Еспрессо“. По думите му войниците от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да отбраняват и отблъскват интензивните атаки на руснаците.

"Врагът вече е започнал да изравнява града със земята, използвайки голямо количество авиация. Броят на въздушните удари се увеличава с всеки изминал път. Хвърлят се ФАБ, КАБ и е въпрос на помощ от нашите партньори по ПВО, за да унищожим вражеската авиация и да не допускаме самолетите й“, подчерта Погорели, пише "Фокус".

Според анализатора на DeepState, ВСУ се справят добре. Тежки боеве се водят и в района на селата Ивановское и Богдановка.

"Руснаците се опитват да се доближат от всички страни, да се промъкнат с пехота и техника, те работят с дронове и унищожават всичко наоколо с самолети, но отбранителните сили устояват и ние трябва да помогнем на нашите защитници“, допълни още Погорели.

По-рано бе съобщено, че руските сили прилагат тактика на двойни удари при щурма на Часов Яр. Тя се състои в заобикаляне на противникови позиции от фланговете и едновременно извършване на пряка фронтална атака.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук