Украйна може да претърпи съкрушително поражение през лятото, предупреждава политическият анализатор Иън Мартин в статия за британския вестник The Times, публикувана под заглавие "Дойде време да поговорим за падането на Киев“.

Авторът подчертава, че през юли руските войски може да са достигнали до украинската столица Киев, и уверява, че политиците на Запад смятат подобно развитие на ситуацията за доста вероятно.

Извънредно! Русия атакува Украйна с ракети "Кинжал", ехтят взривове, целта е... КАРТА

"Това е кошмарен сценарий, който западните политици сега обмислят. Събитията принуждават военни и цивилни лидери в Лондон, Вашингтон, Париж и Брюксел да планират катастрофалния крах на украинските сили, лишени от оръжията и боеприпасите, от които се нуждаят“, пише Мартин, цитира "Фокус".

Британското разузнаване разкри мисията на Днепровската флотилия

Замразяването на конфликта, на което мнозина на Запад се надяват, едва ли ще се случи, тъй като украинската отбрана няма да устои на руския натиск. Офанзивата на руските въоръжени сили ще има катастрофални последици както за Украйна, така и за Запада. В тази връзка Мартин призова британците да се подготвят за най-лошото и да не се надяват на "приятни изненади“ като преврат в Русия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук