В сутрешните часове на деня контролираният от Русия полуостров Крим е попаднал под атака с рекорден брой дронове от края на лятото – над 40, предава УНИАН.  

"22 украински безпилотни летателни апарата бяха унищожени от дежурните екипи на системите за противовъздушна отбрана, а други 13 бяха прихванати над Азовско море и територията на Република Крим“, се казва в съобщение от Министерството на отбраната в Москва.

По-късно от ведомството допълниха, че техните сили за противовъздушна отбрана са унищожили още четири украински БпЛА и са прихванали два над Азовско море.

В същото време редица Telegram канали съобщават, че през нощта са се чути експлозии в Керч, Феодосия и Стари Крим. За над дузина експлозии бе съобщено в Керч, както и няколко мощни взривове във Феодосия.

Според канала Baza дронове са се опитали да атакуват петролно депо в Крим. Уточнява се, че опитът за нападение е станал около 05:00 часа местно време.

"Два дрона от самолетен тип летяха към петролното депо на "Морски нефтен терминал“.

Те бяха свалени от екипите на Министерството на отбраната на Русия. Първият БпЛА се взриви във въздуха - само фрагменти паднаха на територията на нефтеното депо, вторият падна на 70 метра от една от цистерните.Няма пострадали", се казва в съобщението.

На свой ред каналът "Кримский ветер“ пише, че в Керч е пострадала корабостроителницата, която по-рано бе атакувана от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Заради атаката руснаците блокираха движението по Кримския мост за повече от четири часа.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук