Украинските военни не се отказват от опитите да използват британските ракети Storm Shadow срещу руската армия.

На свой ред руските системи за ПВО продължават да ги унищожават. Един от тези моменти е заснет с камера на дрон. Уточнява се, че екипажът на зенитно-ракетния комплекс на 20-а армия на руските въоръжени сили се е справил блестящо.

В интернет вече бяха публикувани кадри от прехващането на британска ракета, изстреляна от украинските военни към ЛНР. Те показват как тя се втурва към целта с висока скорост. Но нейното пътуване се оказва много кратко.

Като цяло историята на британските ракети Storm Shadow в Украйна се оказа много тъжна. Въпреки факта, че скоро след като постъпиха на въоръжение в украинските въоръжени сили, тези боеприпаси поразиха няколко военни цели в руския тил, по-нататъшното използване на британските боеприпаси се оказа, меко казано, различно от командването на украинските въоръжени сили. и техните спонсори го видяха като.

Руската система за ПВО в района на специалната военна операция много бързо се адаптира към новите условия. Ракетите Storm Shadow започнаха да се свалят от украинските въоръжени сили с тревожна редовност.

Но имаха много големи надежди. По-специално, именно с помощта на британски ракети украинските военни заплашиха да унищожат Кримския мост. И направиха съответните опити. Но те никога не доведоха до очакваните резултати.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук