Сагата на жителите на димитровградското село Ябълково, свързана със софийският боклук продължава, предаде кореспондентът на БЛИЦ. Най-напред димитровградския кмет Стефан Димитров ги излъга, че не се е договарял с Бойко Борисов за боклука, а после се оказва, че ходи по чужбина да събира опит по сметосъбирането. Резултатът беше комплексното разрешително за изграждане на депо за битови отпадъци край селото и точно на 800 метра от кладенците за питейна вода, подписано от министър Джевдет Чакъров.
Днес ябълковци изгубиха контрол на нервите си, докато слушаха обсъждането на докладната записка на комисията по териториално-селищно устройство на извънаредно заседание на общинския съвет.
Съветниците трябваше да одобрят искане министър Чакъров веднага да отмени разрешителното и да определи друг подходящ терен за софийския боклук. Комисията към общинския съвет обаче осуети гласуването и вдигна кръвното на съветника Стефан Атанасов, който предложи община Хасково да заведе дело срещу министър Чакъров за извършвания от него геноцид над ябълковци.
Тодорка Николова, БЛИЦ