Бабина рецепта: Пълнени чушки с кайма, ориз и бял сос на фурна
В съчетание с останалите съставки, познатата ни манджа се е превърнала в обичана гозба, както в Балканския регион, така и в много други части на света
Тази рецепта за пълнени чушки с кайма и ориз по класически метод е от онези автентични балкански ястия, които винаги сплотяват хората на масата лятно и есенно време, когато сезонните чушки от първи завръз излязат по пазарите. Отдавна има чушки целогодишно, но някак си с пресен сезонен заленчук се получава по-добре.
Рецепта за салата от диня и сирене, която ще искате да ядете през целия август
За тази невероятна вкусотия е характерен свежия вкус на сезонните чушки, който смесен с аромата на каймата и плътността на ориза придава неповторимо вкусово усещане. В съчетание с останалите съставки, познатата ни манджа, пълнени чушки с кайма и ориз отдавна се е превърнала в обичана гозба, както в Балканския регион, така и в много други части на света.
Приготвяна често от нашите баби и майки (да не забравяме и бащите готвачи), тази рецепта е оставила мил спомен за семейни вечери, изпълнени с топлота от приготвената с любов храна.
Ето защо, трябва да приготвим каймата, ориза и да напълним чушките, по-възможно най-добрия начин, за да зарадваме близки и приятели с неповторим и завладяващ вкус. В тази статия ще ви представим класическа рецепта за пълнени чушки с кайма и ориз с бял сос бешамел.
Вижте как да направите вкусни чушки на фурна с кайма, ориз и бял сос на jenata.blitz.bg
Последвайте ни
2 Коментара: