Всички знаем колко сладък и изкушаващ е бананът. Въпреки че често го похапване, то преди време от jenata.blitz.bg разкриха, че цял живот сме яли бананите грешно.

Редом с това споделихме защо не трябва да изхвърляте корите от него и какво ще се случи с тялото ни, ако ядем по два банана дневно.

Но този вкусен плод може да се използва и като козметичен продукт. Преди време от jenata.blitz.bg споделиха как да приготвите уникална маска с пържени банани, която ще направи истински чудеса с лицето ви.

Тук е важно да уточни, че всички сме наясно, че маските против стареене спомагат за овлажняване и стягане на кожата, изглаждат фините бръчки, а също така забавят процеса на стареене. 

Но сега от jenata.blitz.bg попаднаха на информация, според която в списъка с антиейдж мазила са и куп подмладяващи маски с банан. 

Преди няколко десетилетия този екзотичен плод беше част от изключително скъпа козметика. А сега бананът го има във всеки хранителен магазин. 

Следователно, за да изглеждате по-млади, не е необходимо да купувате скъпи кремове. Просто купете банан!

Но какви са ползите на банана в козметичните продукти, как могат да премахнат куп проблеми, свързани с кожата, че и да ни подмладят ще научите на jenata.blitz.bg