Ето как да размразите храната, за да не се натровите
Единственото основно правило, което важи за всеки продукт, е, че не трябва да се опитвате да ускорите процеса на повишаване на температурата
Замразяването е един от най-ефективните начини за запазване на продуктите не само възможно най-дълго, но и в оригиналния им вид.
Освен сурово месо, риба, морски дарове, плодове и зеленчуци, днес много домакини замразяват и полуготови продукти. Нещо повече - в днешно време може да закупите замразена храна във всеки магазин и дори да поръчате доставка до вкъщи.
Хитрите домакини го знаят: С този трик загорелият тиган се мие сам
И тук възниква един много важен въпрос - кой е най-правилният начин за размразяване на продуктите.
Самият процес не е много сложен. Единственото основно правило, което важи за всяка една храна, е, че не трябва да се опитвате да ускорите процеса на повишаване на температурата. По този начин ще развалите продукта и в крайна сметка може да получите хранително отравяне.
Последвайте ни
Все още няма коментари