Причините за конденз по прозорците може да са наистина много. Най-често запотяването на стъклата е в резултат на продължително готвене в затвореното помещение, простиране на прането, неправилно монтиране на дограмата, широк перваз, който не позволява на топлината на радиатора да отиде към самия прозорец и т.н.


В днешната статия ще споделим с вас прости и доказани трикове, благодарение на които ще можете да се справите с неприятното явление и при това без да се налага да подменяте дограмата или да правите други големи инвестиции, пише actualno.bg.

Как да избегнете конденза у дома?

Трик с водка, който ще ви отърве от изпотяването на мига

Прозорците са онези места в дома ни, от които в помещенията навлизат студ, вятър, сажди и прах. Хората непрекъснато търсят решение, кое...

С този трик капките влага вече няма да се събират по прозорците.Най-напред е нужно да измиете прозорците с топла вода и сапун, както обикновено, пише actualno.bg. След това подсушете повърхността им със суха кърпа и преминете към съществената част, а именно полирането с водка. Ако алкохолното питие не ви се намира под ръка, можете да го замените с обикновен спирт. И двете течности ще свършат еднакво добра работа.

Трик със сол и вода

Става въпрос за приготвяне на солен разтвор. Използвайте 4 литра вода и в течността разтворете една супена лъжица сол. Прецедете разтвора и с него почистете прозорците.

Смес от спирт и глицерин
Това е последният трик, за който сме сигурни, че работи. В този случай е нужно да почистите прозорците с топла вода и след това да ги подсушите със суха кърпа.

Есенните дни са неразривно свързани с постоянни и обилни валежи. За повечето шофьори това е един от най-големите кошмари. Прозорците на...

Пригответе си смес от глицерин и спирт, чието съотношение трябва да бъде 1:10. Нанесете от разтвора върху прозорците. С тази смес ще предотвратите заледяването.

Бъдете практични и се възползвайте от всички тези хитрини, които са познати на домакините от десетилетия.