За горещите месеци изберете очна линия и спирала в синьо, зелено, индиго, а защо не и златно или розово!

Това е най-бързият и лесен начин да промените грима си неузнаваемо. А и лятното време провокира към използването на по-ярки и свежи цветове, каквито обичайно не слагаме толкова често. Въпрос на личен избор и вкус е дали ще подчертаете формата на очите с лилава или розова очна линия. Да, това е по-смело, но ако тоалетът, поводът и мястото позволяват, защо не?

Цветната спирала пък преобразява погледа мигновено: индиговите нюанси придават загадъчност, сините пасват перфектно на морската вода, а зеленото с малко златно по края е много предизвикателно и артистично. Ние ще ви помогнем в техническата част с някои хитрини, които може би (не) знаете и с които ще постигнете повече ефект при поставянето на спирала или очна линия.

Тя е един от важните елементи в грима. С нея очите стават по-изразителни и погледът се „отваря“. Освен това спиралата подчертава цвета на ириса, подчертава извивката на очите и заедно с червилото може да бъде напълно достатъчна за едно лице. Важното е да знаете как да я използвате и да съобразите търсения ефект с вида на спиралата.


Спирала за обем. Този тип спирала сгъстява миглите и така те изглеждат по-големи. Некачествените продукти обаче сплитат ресниците и те стават на групички. Добрата спирала оставя миглите разделени. Тя обаче не е подходяща за жените с много гъсти или по-къси мигли.Спирала за удължаване на мигли. Тя наистина удължава ресниците, но е неподходяща за жени, които по природа имат твърде дълги мигли.

Също така не е добър избор за хората с очила, тъй като миглите опират в стъклото и го замърсяват. Най-подходяща е за онези, които имат по-къси мигли. Задължително заложете на високо качество, тъй като твърде удължените мигли, комбинирани със съмнителна спирала, може лесно да бъдат пречупени. Причината е, че некачествената козметика може да ги изсуши прекалено.

Тази формула е идеална за лятото, когато е горещо или влажно, за басейни и море, както и в дъждовни дни.

Но не се препоръчва за всекидневна употреба, защото и миглите имат нужда да дишат. Отстранява се от очите със специални продукти за водоустойчив грим. Не се препоръчва на жени с чувствителни очи, тъй като има опасност през деня неволно да разтрият с ръка очите си и така да ги раздразнят още повече.

Безцветна спирала. Тя дава само блясък на миглите.

Не удължава и не дава обем. Но формулата съдържа витамини и други подхранващи съставки, които я правят много полезна за миглите.

Мнозина смятат, че е трудно да се „изпише“ идеална линия. Да, има нужда от малко тренировки в домашни условия, но бързо се научава. Седнете пред огледалото, подпрете лакътя на дясната си ръка на нещо стабилно пред вас (маса, тоалетка, шкаф) и така направете очната линия. По този начин няма опасност от трепване на ръката или кривване. Може да си помагате с другата ръка, като изтеглите клепача навън. Но не прекалявайте, за да не стане твърде „котешка“ линията.

Преди да нанесете спирала е добре да подготвите миглите – да ги извиете например. В никакъв случай не използвайте продукт с изтекъл срок на годност – все пак слагате спиралата на очите си. Другото правило, с което е добре да се съобразите, е движението.

Не поставяйте спирала, докато пътувате, тъй като едно леко друсване на колата може да отклони ръката ви и да надраскате роговицата на окото. Най-добре правете това у дома, преди да излезете. Още повече, че така няма опасност от попадане на бактерии в очите. При чувствителни очи най-добре използвайте специална дерматологична козметика.

Източник: po-krasivi.net