Консервите с риба тон, сьомга, сардини и аншоа, се радват на изключителна популярност. Въпреки това има хора, които не ги понасят и допускат огромна грешка!

Диетолозите от Yahoo!life отбелязват, че нови изследвания показват, че хората, които консумират консервирана риба, особено дребни сортове, могат да живеят по-дълго.

Защо хората обичат рибни консерви?

Един от най-привлекателните аспекти на консервираната риба е срокът на годност. Процесът на консервиране помага продуктът да се запази свеж и безопасен за консумация дълго време без съхранение в хладилника. 

С тази закуска ще свалите 5 килограма за нула време!

Също така тя е добър вариант за тези, които отиват на къмпинг, тъй като консервираната риба е преносим източник на протеин, който не е необходимо да се охлажда или готви.

Консервираната риба може да се консумира както самостоятелно, така и да се използва в различни ястия като салати, сандвичи и паста.

Защо обаче, според специалистите, е добре човек да яде по-често рибни консерви и с какво са полезни те, вижте в jenata.blitz.bg.