Ракът е коварно заболяване, което отнема живота на все повече млади хора. Много рядко, но все пак в някои случаи болестта може да бъде спряна, дори когато е в последен стадий. 

Такива случаи най-често се обясняват с индивидуални обстоятелства. Но има мнение, че диетата може да окаже голямо влияние на вероятността за успех.

Работата в нощни смени води до ранен климакс и рак

Кели Търнър, психотерапевт, практикуващ палиативна терапия при раково болни, е провела свое изследване, за да изясни има ли връзка между случаите, в които пациенти са успели да победят коварното заболяване, и храната, която са консумирали. 

12 супер продукта, които помагат в борбата с рака

Търнър отбелязва, че в практиката си е срещала много хора, които са били убедени, че им остават дни живот, но изведнъж болестта влиза в ремисия. В някои случаи ракът отстъпвал за кратко, но няколко от пациентите й вече живеят повече от две години, състоянието им е стабилно и се подобрява. 

Според специалиста, това се дължи на факта, че на определен етап пациентът е променил начина си на хранене.
Кои продукти са помогнали на пациентите й да преборят коварното заболяване, четете в 
jenata.blitz.bg.