След 4 седмици тя ще навърши 65 години, но без съмнение Карол Мидълтън, бабата на бъдещия крал на Великобритания Джордж, е във феноменална форма, пише в. "Дейли Мейл". 

Тя бе забелязана на плаж на карибския остров Сейнт Бартс. Там тя почиваше с дъщеря си Пипа и съпруга ѝ Джеймс Матюс, семейството на който притежава хотел в курорта. 

Снимки разкриха много ясно на кого Пипа трябва да благодари за своите чудесни гени, които я направиха звезда на сватбата на сестра ѝ Кейт с принц Уилям през 2011 г.   

"Карол винаги се е грижела за себе си, винаги се е хранила здравословно, затова тя има поразителна фигура", разкрива брат ѝ Гари Голдсмит. 

И наистина, преди сватбата на Пипа през 2017 година с Джеймс, Карол отслабна от размер 12-и до сегашния ѝ 10-и размер. Тя се оплаква, при това, че с напредването на възрастта е качила повече тегло в областта на гърдите, което я затруднявало при пазаруването на дрехи. 

Но как Карол успява да се поддържа в такава невероятна форма? 

Тя пази строго веган диета - червеното вино е позволено. 

Брат ѝ Гари отбелязва, че Карол винаги е била слаба. 

Може би това е наследството от миналото ѝ, когато тя е била стюардеса, когато премиумът означаваше нищо друго, освен изключително изтънчен външен вид.  

Карол при това е успяла да запази слабата си фигура дори след три раждания и преминаването през средната възраст. 

Преди сватбата на дъщеря си Кейт през 2011 година тя се подлага на диетата Дюкан - високо протеинов и ниско въглехидратен режим на хранене, разработен от френския нутриционалист д-р Пиер Дюкан.

Така тя през 2010 година каза на вестник: "Спазвам я вече 4 дни, отслабнах с близо 2 килограма".

В резултат продажбите на книгата на специалиста по хранене се устремиха към небето, а когато бе попитан за тайната на успеха на неговата диета, той каза: "Тя работи и ... Карол Мидълтън". 

По-наскоро също стана ясно, че тя следва всичките съвети на дъщеря си Пипа що се отнася до фитнеса и упражненията. Това е така, защото Пипа, е бивш спортен учен в Колежа Марлборо, следователно е експерт. 

Също така Пипа и Карол спазват неотклонно диетата Sirtfood, която включва куркума, червено вино, фурми, орехи, боровинки, ябълки, цитрусови плодове, каперси, зелен чай, соя, ягоди, зехтин, червен лук и легендарният зеленчук къдраво зеле. 

В интервю миналата година Карол разкри, че тя е станала веган. За нея преходът бил много лесен, защото повечето разрешени храни в диетата Sirtfoods са зеленчуци и плодове.

Теорията зад тази диета е, че някои храни активират сиртуините, които подпомагат метаболичното здраве. 

Също така, по думите ѝ, нейните крака са доказателство за силата на редовните разходки. Още повече, че Карол е известна като много добра танцьорка.

Друга спортна дейност, която майката на Кейт Мидълтън практикува с удоволствие с дъщеря си, е тенисът. 

Също така Карол е взела през последните две години решението да няма бретон. 

Превод и редакция: БЛИЦ