За яйцата може да се изпишат куп неща. Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделиха пет мита за яйцата, в които е време да спрем да вярваме. Редом с това разкриха, че цял живот сме ги белили погрешно, а то имало лесен и невероятен начин.

Освен това от jenata.blitz.bg разкриха защо е много опасно да държим яйцата на вратата на хладилника, но за сметка на това пък има хора, които полудяха по последната мода, а именно да замразяват яйцата.

Но сега от jenata.blitz.bg попаднаха на друг невероятен трик, свързан не толкова със самите яйца, колкото с черупките им.

Читателка на jenata.blitz.bg разказа в писмо, което изпрати на фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки, защо слага яйчени черупки в бульона, който вари за супа.

Когато опитах бульона на мъжа ми, разбрах, че цял живот съм го варила неправилно!

„Най-често слагам черупките в бульона, който приготвям за супичка с месо. Цял живот имаше нещо ужасно, което ме дразнеше при приготвянето на супи, но с този трик се преродиха, а всички у дома полудяха по него“, споделя жената.

Но защо тя слага яйчени черупки в супата ще научите на jenata.blitz.bg