За много хора повторното използване на остатъците от храна е обичайна практика. Прибират неизядената вечеря в хладилника, а на следващия ден спасяват положението, без да се замислят, че това е много опасно. 

Специалистите са категорични, че някои храни могат да причинят сериозни проблеми, ако не се претоплят правилно.

Нещо повече - това може да ви изложи на риск от няколко сериозни заболявания, които в редки случаи могат да бъдат смъртоносни, предупреди специалистът по безопасност на храните д-р Стейси Дювенидж.

Внимание: Тези лекарства отключват депресия

Оказва се, че някои ястия никога не трябва да се претоплят, колкото и удобно да е това, докато други изискват специално внимание.

"С надеждата да се компенсира загубата на храна, остатъчната храна често се запазва за следващо хранене.

Трябва обаче да се внимава, когато се приготвя и претопля, за да се предотврати хранително отравяне и да се запазят хранителните й свойства", казва експертката от лондонския Институт за природни ресурси, цитирана от The Sun.

С кои продукти, по думите на специалистката, трябва да сте особено внимателни, ако решите да ги консумирате ден или два след готвене, вижте в jenata.blitz.bg.