Нов трик: Как да запазите зеленчуците свежи един месец? СНИМКА
"Това е чудесна идея!", пише Фрийбайрн във Facebook. „Чудя се за какви други зеленчуци може да работи?“
Според Кейт Фрийбайрн, която споделя кухненски трикове онлайн под името The Pantry Mama, съхраняването на зеленчуци, като целина и моркови, във вода им позволява да издържат свежи много по-дълго, отколкото ако ги съхранявате в обикновен пласмасов или стъклен контейнер.
В публикацията, която Freebairn споделя от @ReduceWasteNow, се казва, че целината, съхранявана в пълен с вода буркан, ще остане свежа до две седмици, докато потопените моркови могат да издържат и до месец.
Ето как да се грижите за дървото на парите, за да забогатеете
"Това е чудесна идея!", пише Фрийбайрн във Facebook. „Чудя се за какви други зеленчуци може да работи?“
В коментарите хора потвърждават, че трикът работи, стига да сменяте водата ежедневно, като може да се използва и за други зеленчуци, например маруля.
Според The Kitchn използването на вода е особено полезно при съхранението на зеленчуци, като моркови, целина и картофи, след като бъдат нарязани.
Експертите съветват да се използва прясна хладна вода, която да се сменя редовно.
Вода може да се използва и за запазване на храни, като гуакамоле и нарязани ябълки, които в противен случай бързо ще покафенеят, посочва Independent.
Ако искате зеленчуците да ферментират, можете да добавите сол към водата - 1-2 супени лъжици на една чаша вода, и да оставите от два дни до две седмици, в зависимост от температурата на околната среда и колко кисели искате да бъдат.
Последвайте ни
0 Коментара: