Ракът на устата е шестият най-разпространен вид рак в света. Много хора обаче не знаят нищо за него. Броят на хората, диагностицирано точно с този вид онкологично заболяване надхвърля 7500 години и то само във Великобритания. Това е с две трети повече (68%), отколкото през последните 20 години. Тази статистика е наистина плашеща.

Тези тревожни статистики означават, че ракът на устата – известен като орален рак, сега е едно от най-бързо растящите ракови заболявания.

От jenata.blitz.bg вече ви запознахме с предупредителните симптоми при рак на гърдата. Разкрихме ви при появата на какви признаци е много важно моментално да отидете на лекар. Е, днес решихме да ви разкажем повече за друг опасен вид рак.

Д-р Алесио Фасано: Безглутеновата диета е лекарство до живот

Този вид онкологично заболяване се развива като тумор в устата, жлезите, които произвеждат слюнка, сливиците в задната част на устата, гърлото и тръгва към хранопровода.

В много страни през месец ноември се правят различни кампании, с цел да се повиши ангажираността на хората към здравето им. Ранното откриване на която и да е болест и превенцията са основен фактор за успешното излекуване.

Зъболекарят Харолд Кац разкрива най-често срещаните симптоми на рак на устата и дава няколко съвета как да намалите възможността да заболеете от смъртоносната болест.

Вижте кои са предупредителните симптоми на рака на устата на jenata.blitz.bg