В навечерието сме на един от най-големите и светли християнски  празници - Възкресение Христово. Подготовката за празника започва още от началото на Страстната седмица.

Яйцата се боядисват обикновено на Велики четвъртък. Тогава се подновява квасът и се замесва тестото за великденските хлябове.

На Възкресение Христово на празничната трапеза задължително се отговява с великденски яйца и обредни хлябове и всички се "чукат" с шарени яйца - за здраве.

Никога в живота си не сте яли.... „Агнешки палачинки” (СНИМКИ)

В случай, че сте решили да се подготвяте в последния момент, на Велика събота ще ви предложим една рецепта, с която да си приготвите страхотен и много ароматен козунак на конци.

Рецепта като Божи дар – става бързо и е безумно вкусна! (СНИМКИ)

Щом отхапете от него, моментално ще ви връхлетят милите спомени от детството, свързани с трескавата подготовка за празника и отрупаната с лакомства трапеза.

Списъка с необходимите продукти за приготвянето на този пухкав козунак по рецептата на баба, с който ще оберете всички точки на Великден, можете да  научите в jenata.blitz.bg