Какво е Великден без пъстри яйца и ароматен козунак на трапезата? Празникът става още по-вкусен, ако сами сме си приготвили сладкия обреден хляб.

Заради натовареното си ежедневие все по-малко домакини се нагърбват с нелеката задача да зарадват семейството си с вкусен домашен козунак. Защото приготвянето на козунак хич не е  лека работа, особено ако трябва да се спазва правилото, че при месенето тестото трябва да се удари 100 пъти.

С тези малки трикчета ще защитите дома си от крадци по празниците

Ако все пак сте решили тази година да правите козунаци, не бързайте да се отказвате! Защото има много лек начин, с който бързо и лесно ще се сдобиете с домашен козунак на конци, който се топи в устата.

Как приготвянето на обредния сладък хляб може да се превърне в детска игра, четете в jenata.blitz.bg.