Соца предизвиква носталгия и топли чувства у мнозина. Разбира се има и такива, които изобщо не искат да се сещат за тези години.

Все пак - този материал е именно за времената на Соца и по-специално за модата, която вълнуваше българките и българите тогава.

Чрез любопитното око на фотообектива надникваме и в модните тенденции в града под тепетата - Пловдив, за да се убедим, че шик и елегантност са неподвластни на времето.

Модата е властваща царица на всяко време. Така беше и в годините на соца. Тогавашното процъфтяващото пловдивско предприятие ДИП "България" диктуваше линията на костюмите за всеки сезон в оспорвана конкуренция с варненския завод "Дружба".

Пловдивският "Андрей Юруков" наложи удобното трико, най-търсената материя за дрехи десетилетия. Да носиш фланелка с тази марка беше еталон за стил и гарантираше завистта на околните. Връх на елегантността обаче беше миниполата в комбинация с високи ботуши, задължително произведени в завод "Ченгелов".

Уроците по стил родна продукция отпреди десетилетия са особено интересни днес, когато еталон са чуждите марки, небрежното облекло е хит, а модерно е всичко, което е удобно.

Но какво беше модерно да се носи през соца и как се обличаха нашите майки и бащи, баба и дядовци, ще научите на jenata.blitz.bg