Едно нещо винаги присъства на българската трапеза. А именно – хляб! Все пак народът го е казал – Никой не е по-голям от хляба!

Последните години сякаш по навик, а и заради забързаното ежедневие, все по-често купуваме пакетиран хляб от магазина, а вкусът му… нека признаем – не е хубав. 

Разбира се, има хора, които си купуват насъщния и от някоя хубава хлебарна, а други пък си го приготвят в домашните хлебопекарни.

Чудно вкусен домашен хляб в специален глинен съд

Но ако не попадате в горната група хора, а вкусът на домашно приготвения хляб ви липсва, но не умеете да месите, а и нямате времето за това, то спокойно! От jenata.blitz.bg имат решение.

То се казва турски самуни! Да, точно така! Те са невероятно вкусни, а и се приготвят буквално за пет минути.

Можете да използвате този плосък хляб за така популярните сандвичи-джобове, че и за дюнери, но и просто като хлебчета, които да вземете на работа или на разходка. Все пак – домашният хляб е най-добрият хляб, който можете да направите.

Няма наяждане с този домашен хляб - мек от вътре и с хрупкава коричка СНИМКИ

Когато го извадите горещ от фурната, най-добре го намажете с масло, което ще се разтопи от топлината. Още по-хубаво е, ако ги приготвите за вечеря и сервирате с лук, печено месо и зелева салата.

Тази богата вечеря ще зарадва всички, а семейството ще бъде особено щастливо. След такова хубаво хапване поднесете домашно приготвен сладкиш от нашия богат архив от рецепти. 

Няма нищо по-хубаво от домашно приготвените печива... 

Но какво ви трябва за тези апетитни и бързи Турски самуни ще научите на jenata.blitz.bg