Вече си запичам тигана във фурната, странно ли ви звучи? Но като разберете защо и вие ще го правите
Запичането на тигана във фурната е нещо ново и странно! Защо се прави? Отговорът е доста лесен! И като го научите, ще започнете да правите същото. Просто и гениално!
В известен смисъл, готвенето е нещо терапевтично и релаксиращо.
От друга страна, всички ние желаем някои иновации и търсим начини да опростим ежедневните си задължения, включително и тези, които включват приготвяне на вечеря за себе си или за цялото семейство.
Ако обичате да готвите, вероятно използвате чугунен тиган най-малко веднъж месечно! Но понякога от това може да изпитате истинска болка, особено ако се наложи да почистите кухненския си уред след готвене.
За щастие един умен човек е изобретил гениален начин да решите този проблем.
Вместо да хвърляте тигана си, когато според Вас е невъзможно да го използвате повече, следвайте тези съвети… Тиганът ви ще изглежда като нов!
Ето аккво ще ви трябва:- Сол
- Гъба / твърда четка
- Чиста суха кърпа / хартиени кърпи за ръце
- Растително масло
Загрейте фурната до 180 градуса, измийте тигана с топла вода, леко го навлажнете със сапунена вода с помощта на гъба или твърда четка. Можете да използвате сол, за да изтъркате упоритите частици храна.
След това, с помощта на кърпа, подсушете тигана.
Когато изсъхне, нанесете тънък слой растително масло в и извън съда. Направете го с кърпа или хартиени салфетки. След това поставете тигана с главата надолу в центъра на фурната със слой от алуминиево фолио отдолу. Включете фурната за около час.
След един час изключете фурната и оставете тигана да се охлажда.
Това е всичко. Вашият тиган ще блести като нов! Ще бъдете възхитени от резултата. Споделете тези полезни съвети с приятелите си!
Последвайте ни
0 Коментара: