7-те ползи от тази храна ще ви накарат да я купувате всеки ден!
Амарантът не трябва да се яде суров, тъй като съдържа определени токсични или нежелани съставки, които могат да бъдат елиминирани чрез термообработка. Съществуват обаче и ценни антиоксидантни и фенолни съединения, както и фибри , витамини и минерали, които могат да окажат значително въздействие върху човешкото здраве. Все пак има основателна причина амарантът да е предпочитана храна от близо 5000 години.
Нека да разгледаме по-задълбочено ползите от амарантното зърно за здравето.
Оптимизира метаболизма
Една от най-големите ползи на амарантното зърно е фактът, че то съдържа лизин в много по-големи количества от другите зърна (някои зърна изобщо нямат). Лизинът е основен амино протеин за човешкото тяло, което прави амаранта "чист протеин". Това е много положително за човешкото здраве, тъй като доставя всички необходими аминокиселини, за да създаде използваеми протеини в организма, като по този начин оптимизира метаболизма и гарантира правилен растеж и развитие. Ето защо, за хората, които не ядат месо и тези с ограничен достъп до разнообразни източници на храна, амарантното зърно представлява жизненоважен елемент от диетата им.
Кои са останалите ползи от амаранта, четете в най-полезния сайт zdrave.to
Последвайте ни
0 Коментара: