Със сигурност ви е интересно какво ядат кралските семейства, какви продукти ползват, как поддържат младостта и привлекателността си през целия си живот. Днес ще разкрием всички тайни на храната на Елизабет II и ще разберем, какво точно помага на Нейно Величество да се чувства толкова добре, да е на толкова години и да изглежда така зашеметяващо, пише zdrave.to

Оказва се, че кралица Елизабет спазва доста строги принципи и изключва от диетата си  9 продукта, за които ще ви разкажем по-подробно.

Консумацията на този зеленчук намалява риска от развитието на някои видове рак

Кралицата никога не консумира следните храни

тестени изделия

Елизабет никога не консумира тестени изделия, спагети и други италиански ястия, съдържащи нишесте.

картофи

На царската маса в никакъв случай не трябва да има картофи. Работата е, че този зеленчук, както и макароните съдържат много нишесте.

6 грешки при приема на таблетки

Телешка пържола алангле

Бързо печено месо също не се сервира на масата за вечеря на кралицата. Предпочита вторите ястия, които са печени на скара. Идеалното ястие е месо и зеленчуци или зеленчукови салати от спанак, тиквички и броколи .

Яйца

Оказва се, че Елизабет категорично отказва да яде ястия от бели яйца. Кралският готвач използва само жълти или пъдпъдъчени за масата на главата на британската държава.

Лук и чесън

Дори, ако оригиналната рецепта за ястието включва използването на лук или чесън, тези съставки трябва да бъдат изключени. 

Хляб без кора

Елизабет приканва готвача да прави любимите й сандвичи с конфитюр на предварително нарязан хляб с отделена кора

Несезонни продукти

Зеленчуци и плодове, които само са сезонни са включени в царската диета. Тя се опитва да следва важния принцип на здравословното хранене, така че не си позволява парникови и гмо зеленчуци

Елизабет обича много манго, затова този вкусен плод се доставя  от януари до май в кралската кухня от Тайланд, а от август до октомври - от Египет.

банани

Кралицата не си позволява да яде по обичайния начин любимите си банани. Според нея, не изглежда достатъчно елегантно. Ето защо, Елизабет яде бананите нарязани на малки парченца с вилица.

Сладки чайове

Ако искате да повторите старата английска традиция за пиене на чай, не слагайте захар в тази прекрасна напитка, добавете мляко и пийте чай с любимите си кралски шоколадови бонбони.

Сега знаете какво кралицата отказва да яде и какво обича и как живее дълго и здравословно. Ако ви е хареса статията, споделете я с приятелите си! Вероятно биха били заинтересовани да научат такава информация за храненето на Елизабет.