Проблемът с китайския коронавирус засегна почти всички на планетата. Особено внимание се обръща на усилията на учените, които се стремят да разработят панацея от епидемията, бушуваща в Китай.


Американският национален институт за изследвания на алергията и инфекциозните заболявания (NIAID), заедно с лабораториите на Rocky Mountains (RML), разпространиха първото фотографско изображение на вируса COVID-19.

Американците публикуваха снимки на китайския коронавирус

Снимката е направена с помощта на сканиращ електронен микроскоп. Появата на вируса не предизвиква никакъв страх или враждебност, докато не се запознаете с броя на засегнатите.

Снимките са направени от пациент, който се разболява в Съединените щати, като на тях се виждат части от жълтия вирус в момента на излизане от клетката (синьо и розово). Цветовата гама на снимката е условна, предназначена за по-добро възприемане на изображението.

Американците публикуваха снимки на китайския коронавирус

Втората снимка вече демонстрира развит вирус с процеси във формата на корона. Което предизвика появата на такова име на болестта.

Самият коронавирус има много модификации, включително вече известните SARS и MERS, Разликите във вирусните модели са на ниво ген. Вече са открити пет нуклеотидни разлики, което обяснява разликата в хода на заболяванията.