Половината от пълнолетните американци се опитват да отслабват, след като наднорменото тегло се оказва един от големите здравни проблеми на САЩ. Агенцията цитира голямо национално проучване, осъществено от Центровете за контрол и превенция на болестите на САЩ. Според техни данни 40% от населението на страната е страдало от затлъстяване през 2015-2016 г. Процентите скачат на 70, ако бъдат включени и американците, които са с наднормено тегло.

От направеното проучване ставало видно, че излишните килограми са широко споделяно притеснение сред гражданите на САЩ.

В групата на над 20-годишните, 49% от анкетираните са признали, че са се опитвали да отслабват през последните 12 месеца. От тях 42% били мъже и 56% – жени.

Новият хит в отслабването: Монодиета с диня! Но полезна ли е тя?

60% от дамите във възрастовата група на 40-59-годишните са се опитвали да свалят килограми. Колкото били по-високи доходите на респондентите, толкова тревогите за теглото им се оказвали по-големи.

Но опитите за отслабване не се ограничавали само до хората с проблем с теглото. Една четвърт от американците с нормален индекс на телесната маса са се опитвали също да топят килограми.

4 тайни как да отслабнете докато спите

Упражненията и консумацията на по-малко храна са били двете най-често срещани стратегии за загуба на тегло,

като всяка от тях е използвана от около 63% от хората, които се опитват да отслабнат.

Освен това много хора са заявили, че се опитват да ядат повече здравословни продукти, да пият повече вода и да намалят консумацията на храна от заведенията за бързо хранене и сладкишите.