Има ли някой в света, който никога не е имал главоболие? В някои случаи можем сами да разрешим този досаден проблем, но понякога трябва да отидем веднага с лекар. За да разберем обаче какво точно ни има, нека определим какво точно е главоболието ни. Ето 5-те най-често срещани видове:

Тензионно главоболие
 


Това е най-честият вид главоболие в света. Всеки го е преживял поне веднъж в живота си.

Симптоми: Обикновено това е лека, непулсираща болка. Това главоболие често предизвиква усещане за натиск, все едно носите здрава лента около челото си. Най-често интензивността на болката се увеличава от сутринта към вечерта.

Причина: Факторите, които изглежда допринасят за това главоболие, са силен стрес, умора, лоша стойка и неправилна поза на главата в продължение на дълго време. Това главоболие рядко става хронично, а ако се случи, това може да е свързано с наранявания на главата или шията.

Лечение. Можете да вземете подходящо болкоуспокояваща, за да се отървете от главоболието. То обаче трябва да се използва само от време на време. Ако главоболието се появява често и трае продължително време, консултирайте се с лекар. Също така се постарайте да бъдете физически активни, редовно да разтягате раменете и врата си и да прекарвате повече време на открито.

Кои са другите видове главоболие и как да се справите с тях четете в най-полезния сайт Zdrave.to.