Всяка жена иска да изглежда млада колкото е възможно по-дълго, но с течение на времето, годините упорито си казват думата. Това личи най-вече в някои части от тялото. Затова някои дами предпочитат да прибягнат до разкрасителни процедури и дори операции, за да скрият истинската си възраст. 

Ето това са първите места по вашето тяло, където най-вече личат белезите на времето.

Носът и ушите

Носът и ушите ви издават на първо място. Причината е, че те се състоят от хрущял, а той има свойството да се разтяга през годините. Ето защо възрастните хора имат увиснали уши миди и дълъг връх на носа. Поради тази причина много звезди, за да изглеждат по-млади, правят не само пластични операции на цялото лице, но и ринопластиката.

Колена и лакти

На тези места започват да се образуват все по-много и по-дълбоки кожни гънки, защото коленете и лактите са в постоянно движение и следователно кожата се опъва повече. Един съвет, който може да ви помогне да съхваните кожата на тези места е, да ги мажете с крем всеки път след душ. Също така е полезно поне веднъж седмично да търкате тези места със скраб.

Шия

Кожата на шията изисква не по-малко грижи от тази на лицето. По бръчките, които се образуват по нея, много личи на колко години сте наистина. За да се грижи за шията не е нужно нещо специално. Може да използвате обичайните средства, които слагате и на лицето си. Основното нещо е да не забравяте да се грижим за шията си всеки ден.

Зоната на деколтето

Кожата на гърдите и по-горе може да изглежда стара и деформирана, особено ако ходите често на солариум и я излагате на слънце или ако е дехидратирана. Използвайте питателни кремове, пийте много вода и ограничавайте слънчевите бани. Помислете и за грижите за самите гърди, използвайте специални серуми и спрейове.

Кои са другите 3 части на тялото четете в най-полезния сайт Zdrave.to.