Един доста често срещан проблем при жените на средна възраст, за който обаче не се говори достатъчно е стрес инконтиненцията. По темата разговаряме с д-р Светлана Златкова. Тя разкрива какви са иновативните методи за лечение на това състояние.

Д-р Васил Терзи: 30% от жените в менопауза страдат от инконтиненция

Визитка

♦ Д-р Светлана Златкова е акушер-гинеколог. Тя е част от екипа на УМБАЛ “Софиямед” от 2014 г., като същевременно работи и в МЦ “Люлин мед”. След завършване на Националната гимназия за древни езици и култури в София д-р Златкова се насочва към медицината, като завършва с отличие Медицински университет - София.

Тя е член на Международното дружество по ултразвук в акушерството и гинекологията и има редица престижни квалификации у нас и в чужбина: преминала е курс по хистероскопия във Виена, Австрия, през 2019 г.; преминала е също така курс по лапароскопска гинекология Teles през 2020 г.

От 2020 г. притежава Сертификат от FIAPAC за безопасен аборт и контрацепция.

А през 2023 г. е преминала курс по лазерно лечение на уринарна инконтиненция и предракови изменения на шийката на матката в Италия, както и курс по повтарящи се спонтанни аборти и човешка репродукция.

Професионалната й практика включва: лазерно лечение на уринарна инконтиненция; лазерна деструкция на предракови изменения на шийката на матката; естетична гинекология; колпоскопия; гинекологична профилактика; HSO,LSO. 

Kои хора неволно изпускат урина и как се лекува това състояние четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.